top of page

Mediambient

L'Ajuntament de Barcelona ha rebaixat la multa prevista per als vehicles contaminants que entrin dins de la zona de baixes emissions (ZBE) de 200 euros a la meitat, per equiparar la sanció a la proposada pels altres municipis afectats per la mesura. La decisió la va comunicar dilluns el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, i el text final de l'ordenança, que encara s'està acabant de discutir, es presentarà a la Comissió d'Ecologia el 10 de desembre. 

1575370994_882539_1575372704_noticia_nor

Web Mediambiental

Si vols més informació pots anar a la pàgina web mediambiental

o mirar una mica des de aquí mateix.

ARTE DEL TÍTULO

ENS ALIMENTEM DE PLÀSTICS??

Hi ha diversos  estudis que diuen  que els plàstics estan arribant als estómacs dels éssers vius. Segons els estudis de Greenpeace:

El plàstic ha inundat la nostra vida diària: podem trobar-ho en envasos de productes, ingredients de cosmètics, el tèxtil de la roba, materials de construcció i tot tipus d'usos.Cada any arriba a mars i oceans l'equivalent en escombraries a fins

1.200 vegades

el pes de la Torre Eiffel.

Una ampolla de plàstic triga uns

500 anys

en descompondre.

En el cas de l'aigua, es té coneixement que a el menys existeixen 5 illes grans d'escombraries, que pel moviment de l'aigua se segueix estenent a costes i mars. Aquest plàstic afecta les espècies marines, en alguns casos els animals acaben enredats amb els plàstics o, el pitjor dels casos, els consumeixen i poden provocar la seva mort o pitjor encara els poden arribar a consumir i com nosaltres ens alimentem d'aquests éssers marins doncs ens estarem alimentant d'aquests plàstic

      

Illes d'escombraries

Es una zona del océano cubierta de desechos marinos en el centro del océano Pacífico Norte.

La seva superfície s'estima entre 710.000 km² i 17 000 000 km² segons el criteri que s'adopti en relació amb la concentració d'elements de plàstic que es fixa com a llindar per a la seva definició geogràfica.

ALGÚ QUE HA SORTIT BENEFICIAT AMB EL CORONAVIRUS

El coronavirus és un problema de salut i seguretat humana greu, però, a mesura que les persones, empreses i Governs estan canviat els seus comportaments i patrons quotidians per a contenir (o evitar) el virus, també s'han produït efectes en el medi ambient que estan sent inesperadament beneficiosos.

 

Segons càlculs del Centre de Recerca en Energia i Aire Net (CREA) als Estats Units, el tancament de fàbriques i comerços a la Xina, igual que les restriccions de trasllats aeris imposades (s'estima que entorn al 5% de la contaminació del món pertany als avions) ha produït una disminució en les emissions de CO₂ de, almenys, un 25%, a causa de reducció en el consum de combustibles fòssils com a petroli, gas o carbó, entre altres, una xifra que representa, a nivell global, una reducció del 6% aproximadament.

 

Efectivament, “ara la pregunta clau és si els impactes seran sostinguts, o si seran compensats i fins i tot revertits per la resposta del govern xinès a la crisi”, va alertar Myllyvirta.

 

Els experts de Nacions Unides coincideixen en aquest aspecte i també temen l'efecte reboti. “No combatrem el canvi climàtic amb un virus”, va advertir Antonio Guterres durant una conferència de premsa a Nova York per a presentar l'informe de seguiment dels impactes de la crisi climàtica, que elabora l'Organització Meteorològica Internacional (OMM).

img_npalou_20200316-112854_imagenes_lv_o

23/04/2020

bottom of page