top of page

Esports

El triatló es veu afectat per l'ajornament dels jocs olímpics

Image by Pablo Ulloa
El triatló es un esport que requereix moltes hores d'entrenament, és per això que aquesta decisió d'ajornar els jocs olímpics per als triatletes pot ser un favor més que una cosa negativa, ja que ara al estar confinats a casa no es poden preparar de la millor manera possible.
En aquests darrers dies molts esports es veuen afectats per aquesta decisió que ha pres el comitè dels jocs olímpics per arribar a suspendre'ls, però com ja hem anomenat un triatleta li afecta molt més ja que al ser tres disciplines no és el mateix que entrenar-ne una.
Molts especialistes d'aquesta disciplina han fet donacions Y han aportat moltes coses bones, per sumar-s'hi a la causa.
A part també estan fent classes virtuals de treball de gimnàs a casa, plataformes per internet que pots connectar-te si tens bici estàtica, i moltes més coses.  
És per això que hem de donar les gràcies a tots els esportistes d'elit que fan front a la causa i ajuden a les altre persones a poder portar d'una manera més sana i saludable el confinament.
​

Luis Enrique demana una baixada de sou!

Segons el diari "AS", Luis Enrique, qui va recuperar la seva posició com a seleccionador nacional al Novembre del 2019, després de la mort de la seva filla, ha demanat a la RFEF una rebaixa del seu salari. Això suposarà un estalvi gran per a la federació, a més de ser un gran acte de solidaritat.

El diari prevïament citat, ha donat detalls sobre les xifres aproximades d'aquest fet. L'asturià té contracte amb la selecció espanyola fins el 2022, després del mundial de Qatar, Segons aquesta versió, Luis Enrique guanya un milió i mig d'euros cada any, i la seva decisió ha sigut rebaixar-se el salari un 25%, és a dir, que deixarà uns 350.000 euros destinats a altres qüestions.

Cal destacar que la salut econòmica de la selecció era bona, degut a actes com passar la Supercopa a Arabia Saudi, i per tant la decisió de Luis Enrique no era necessària i és completament solidària. 

​

​

Entrevista a una esportista
00:00 / 00:03

ENTREVISTA A UNA DEPORTISTA, LA MEVA MARE

Iván Fernández Camino 10 de maig , 2020

Avui farem una entrevista a una persona que ha estat tota la seva vida practicant esport, per ella es una “ necessitat “ que li dóna vida . Ara té 45 anys i continua fent esport i segons ella ho farà sempre que el seu cos li deixi .

A quina edat vas comerçar a practicar esport ?

  •  Vaig als 10 anys

Quins esport practicaves ?

  • Vaig començar fent handlbol com activitat extraescolar per provar- ho però em va agradar tant que vaig continuar fins als 30 anys

Has practicat altres esports ?

  • Sí, del 10 als 14 feia handbol i també feia atletisme al club de Sant Joan Despí , però desprès dels 14 find als 30 em vaig dedicar nomès a l´handbol

Per què ho vas deixar ?

  • L´ últim any d´handbol ja estava casada i tenia un fill , l´Iván es quedava amb la meva mare mentre jo jugava i entrenava , ell no es podia quedar amb el seu pare perque el meu marit era el meu entrenador....tot queda a casa !

Ho vaig vaig deixar perque el cos ja no aguantava tant , em costava molt recuperar-me dels partits , l ´handbol és un esport massa dinámic per a segons quina edat.

Quan vas deixar l ´handbol que esport feies ?

  • Vaig estar uns anys fent natació per lliure però ho vaig deixar perque era molt avorrit ja que estava acostumada al esport col.lectiu i vaig començar a fer classes dirigides al gimnàs

I ara que no pots anar al gimnàs per el confinament que fas?

  • Em dedico a córrer pels matins , els darrers anys he començat a fer petites curses i cada vegada m´agrada més , pugué ja no tornaré al gimnàs , és més barat .

le.jpg

Entrevista a Carlos Belda:

Data: 11/05/2020

Entrevistador: Joel Cruz Quirós

Entrevistat: Carlos Belda és fan del futbol i soci del Barça des de fa uns quants anys. Actualment, té 24 anys, però tot i ser molt jove ha vist molt futbol tant actual com de fa temps.

​

De quin equip ets? Per què?

Jo sóc del Barça des de molt petit perquè el meu pare ho era, però una vegada vaig començar a entendre una mica sobre futbol, em vaig adonar que jo no estimava al Barça pel meu pare, sinó per com jugava al futbol, per com utilitzava jugadors de la cantera i els hi donava oportunitats, i també clarament pels valors que transmetia. Abans del confinament anava tots els camps de setmana al Camp Nou, a donar suport al meu club, tot i que crec que a l’actualitat i des de la presidència de Rosell estàvem perdent tots els nostres valors i la filosofia.

Quins són els teus jugadors favorits del Barça?

Ara mateix, els dos meus jugadors favorits del Barça són De Jong i Arthur, perquè crec que són dos jugadors increïbles, principalment pel nostre estil de jugar, el tiki taka, i ja estant rendint a un nivell espectacular. A més, són joves i són clarament el futur del mig camp del Barça. Tot i que he dit aquests dos, no hem puc oblidar de Ter Stegen, el millor porter del món i que està molt compromès amb l’equip, i òbviament Messi, el millor jugador del món i de la història.

Com penses que ho està fent Quique Setién?

Jo penso que no ho està fent malament. Tot i que els resultats i la manera de jugar no estan sent les millors, no pots ser molt exigent amb un entrenador que arriba al Gener a un club tan difícil com és el Barça. A més, ja hem vist variacions al sistema per part de Quique, i això són bones senyals.

Quan tornin les competicions, com penses que ho farà el Barça?

Personalment, penso que la crisi del coronavirus li ha vingut bé al Barça, perquè no estàvem en el millor moment i perquè d’aquesta manera recuperarem dos jugadors tan decisius com Luís Suárez i Ousmane Dembélé. Per tant, confio en guanyar algun títol aquesta temporada.

Abans has dit que s’estaven perdent els valors, perquè penses això?

Ho he dit perquè és una realitat que durant la presidència de Rosell i Bartomeu hem deixat de costat algunes coses molt claus. Per exemple, en els últims anys ja no estem mirant tant pels jugadors de casa, de la Masia. A més, durant els primers anys de Rosell i l’etapa de Luis Enrique continuàvem jugant bé, en part degut a l’herència dels anys anteriors, però amb el Tata i especialment amb Valverde hem deixat de jugar tant bé. També hem perdut alguns valors i trobem actuacions molt estranyes en quant als fixatges, com els del típic brasiler jove que ve aquí per pures comissions.

I tu que ets soci, a qui votaràs a les futures eleccions de l’any vinent?

Estic casi segur de que votaré al Victor Font, perquè tot el que ha dit i el seu projecte “Sí al futur” m’està agradant molt. Ha promès un projecte comandat per Xavi d’entrenador on ell tindrà el poder a totes les decisions, cosa que és bastant semblant a Laporta i Guardiola al 2008, i per tant m’il·lusiona molt el seu projecte. 

le.jpg
caelos.jpg

Ell és el segon començant per l’esquerra d’aquesta famosa foto.

SERGIÑO DEST? SÍ

Data:25/5/2020
Fet per: Joel Cruz Quirós
Durant els últims dies, han sortit constants rumors de fixatges de jugadors que poden sortir i arribar al Barça, alguns que m’agraden i altres que no. Un d’ells, ha sigut la possible arribada del jove jugador americà Sergiño Dest, ja que des de Holanda ja asseguren que el jugador de l’Ajax ho té pràcticament fet amb el Barça.
Com ja he dit, hi ha una possibilitat reial de que Dest jugui al Barça l’any vinent, i jo personalment estic molt a favor de la seva incorporació. En primer lloc, cal destacar que vindria per a ser suplent teòricament, però tot i això, seguiria tenint molt minuts, que sens dubte li vindran molt bé per a madurar com a jugador, ja que tan sols té 19 anys. És un jugador de molt bona qualitat tècnica i molta velocitat, que és molt bo ofensivament, i defensivament podria millorar ja que com ja he esmentat prèviament, té només 19 anys. També destaca la seva polivalència, ja que pot jugar a qualsevol dels dos laterals, tant al dret com a l’esquerra, que ajudaria a poder realitzar alguna venta i obtenir més pressupost per a altres possibles moviments.
A més, el jugador nord-amèrica s’ha col·locat com el millor candidat no només per tot el que he
esmentat, sinó també per que juga a l’Ajax, un equip que té bones relacions amb el Barça i que
comparteixen una manera de jugar característica, amb la possessió de la pilota i jugant
ofensivament, que faria que Dest s’adaptés amb més facilitat. A més, va néixer a Holanda i té tant la nacionalitat neerlandesa com la estatunidenc, i per tant no ocupa plaça d’extracomunitari com si ho faria Emerson. Per últim, crec que Dest ajudaria molt a expandir encara més el mercat del Barça per els Estats Units, així que també ajudaria econòmicament.
En conclusió, crec que Dest seria un increïble fitxatge per al Barça degut a que aporta un aire de
joventut, i que és un jugador que ens aportaria grans trets tant dins com fora del camp.

​

dest.jpg

Un enllaç a un video de Dest:

https://www.youtube.com/watch?v=eJvJKwvmw8g

bottom of page